2012. január 24., kedd

József Attila élete és pályája 2. - Jelenlegi ára: 7 190 Ft +

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén vásárolja meg a termékre! József Attila élete és pályája 2. A könyv listaára: 8990 Ft. Leírás:
Amikor 1998-ban napvilágot látott Szabolcsi Miklós negyedik József Attila-kötete, nemcsak a József Attiláról alkotott képünk vált teljesebbé, de egy nagyszerű tudósi életmű is beteljesedett. A kiváló irodalomtörténész munkássága fél évszázadot ölelt fel, és bár sokirányú volt ez a pálya, minden más munkája résztanulmánynak tekinthető a fő műhöz, a József Attiláról szóló monográfiasorozathoz. A Fiatal életek indulója (1963), mely József Attila pályakezdését mutatja be, az Érik a fény (1977), mely a költő 19221927 közti életét és pályáját dolgozza fel, a Kemény a menny (1992), mely az 19271930 közti négy évvel foglalkozik, végül a Kész a leltár (1998), mely József Attila utolsó éveit kíséri végig, a magyar irodalomtörténet páratlan teljesítményei közé tartoznak. És nem csupán azért, mert a 20. századi magyar irodalom talán legnagyobb költőjének életművét a maga teljességében átfogja ez a négy könyv, hanem azért is, mert Szabolcsi Miklós, kiváló szintetizáló képességének köszönhetően, egyszerre nyújt részletes életrajzot és finom elemzésekben gazdag pályarajzot. József Attila különböző korszakait, akárcsak az egyes műveket mindig az európai eszmei áramlatokba helyezi, ugyanakkor részletesen analizálja azokat a mikroklimatikus hatásokat (makói baráti társaságok, hódmezővásárhelyi szellemi élet stb. ) is, amelyek sajátosan befolyásolták a költő szemléletét. Strukturalista elemzései nyitottak az újabb irodalomelméletek felé, ugyanakkor az utolsó József Attila-monográfia mély empátiával közelíti meg a súlyosan beteg költő lelki vívódásait is. A jegyzetekkel, irodalomjegyzékkel, névmutatóval, valamint betűrendes versmutatóval kiegészülő két vaskos kötetet, melyekhez Poszler György írt Szabolcsi Miklós életművét, személyiségét méltató, személyes hangú, esszéisztikus bevezetőt, érdemes minden nagyobb általános gyűjtőkörű, iskolai és szakkönyvtárba beszerezni. ISBN: 963-09-4675-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütörtök: 14. 00-19. 00; Péntek: 14. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az Átadópontra, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában vásárolja meg a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 7 190 Ft

Az aukció vége: 2012-01-28 13:16
. József Attila élete és pályája 2. - Jelenlegi ára: 7 190 Ft

Fontos